L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea d’Esports, ha presentat la Marxa de la Dona 2022 que se celebrarà el pròxim 8 de maig i que organitza Viding Illes Dona i Illes Cycling Club de Marratxí. El Consistori dona suport a aquesta marxa cicloturista per a dones, homes i famílies en homenatge a la dona ciclista. La Marxa comptarà amb dues curses: un recorregut extraurbà de 75 quilòmetres per a majors de 15 anys que sortirà de Marratxí, passarà per Santa Maria, Muro, Alaró, Lloseta, Selva, Inca i finalitzarà a Son Bonet; i una cursa urbana familiar de 10 quilòmetres, que es dividirà en dues categories: una per a nins i nines de 6 a 11 anys, i altra per a majors de 12 anys. En acabar les carreres, se celebrarà un dinar per als participants i l’entrega de trofeus al Parc de la Mediterrània.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que l’Ajuntament de Marratxí “dona suport a l’esport i a totes les activitats en favor de la dona i de la igualtat i més quan provenen d’un club marratxiner. Per tant, convid a tots a participar d’aquest acte que serà tot un èxit”.

El regidor d’Esports, Daniel Mas, ha esperat que hi hagi “una participació important” en aquesta cursa i ha subratllat que “cal reivindicar la presència de la dona en el món de l’esport i cal fer-lo visible de cara a la societat”.

La Marxa de la Dona 2022 ha organitzat dues jornades d’activitats. Dissabte 7 de maig, entre les 15 i les 20 hores, s’entregaran els dorsals al Parc de la Mediterrània. A més, hi haurà diferents activitats com zumba, amenització esportiva i un contacontes organitzat per l’Institut Balear de la Dona.

Diumenge 8 de maig, entre els 7:30 i les 8:30 hores es podran recollir els dorsals. A les 9 del matí sortirà la cursa cicloturista extraurbana. A les 10 hores s’iniciarà el recorregut urbà familiar. A les 12 hores se celebrarà una sessió de combat kids i a les 14 hores tindrà lloc el dinar dels participants i acompanyants. Entre les 14 i 16 hores se celebrarà la gala final i entrega de trofeus, que estarà presidida per la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern, Mercedes Garrido Rodríguez.

Per la seva banda, Juan Garrido, director de la Marxa i president d’Illes Cycling Club, s’ha mostrat “molt agraït” pel suport rebut per l’Ajuntament de Marratxí a la Marxa per la Dona i ha afirmat que espera que hi hagi devers 120 participants i que dissabte i diumenge se celebri no només una cursa esportiva, sinó un esdeveniment popular per a tots els ciutadans.

Les inscripcions de la Marxa de la Dona estan limitades i han de fer-se a www.sanostramarxa.com.