Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre, l’Ajuntament de Marratxí ha programat dues activitats per promocionar la mobilitat sostenible i fomentar el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents per a aconseguir una mobilitat més eficient.

Enguany baix el lema “Fes salut. Mou-te de manera sostenible”, aquesta edició vol destacar que la mobilitat sostenible està vinculada a la seguretat i la salut de les persones. L’àrea de Mobilitat ha organitzat dues activitats en col·laboració amb la Policia Local de Marratxí.

El dissabte 18 de setembre els infants podran visitar el parc d’educació viària de la Policia Local de Marratxí i realitzar el circuit en bici. La circulació estarà guiada pels agents, que utilitzaran les bicicletes del parc, i els explicaran les normes perquè els nins i nines coneguin les normes viàries d’una forma lúdica. Aquesta activitat és per infants d’entre 6 i 10 anys. Cal reservar plaça entre els tres horaris disponibles al web mobilitat.marratxi.es.

El diumenge 19 de setembre se celebrarà una ruta ciclista familiar amb punt de partida i arribada al Parc de Sa Vinya de son Verí (C/ Ricardo Ankerman), que permetrà conèixer el carril bici de Marratxí i com circular de forma segura. La ruta recorrerà una distància de 10 quilòmetres i es durà a terme pel carril bici, comptant amb l’ajuda dels agents de la Policia Local. La ruta té una hora de duració aproximada i hi ha un límit de 100 participants. L’activitat està recomanada a partir dels 6 anys i cal fer reserva.

“Des de l’Ajuntament hem volgut promoure la participació de la ciutadania en la setmana de la mobilitat duent a terme dues activitats: una activitat per als més petits per a començar a educar-los en la mobilitat sostenible, i l’altra serà una activitat familiar que consistirà en una ruta ciclista pel nostre municipi i que pretén fomentar l’ús del carril bici com a recurs per optimitzar la mobilitat al nostre terme”, ha explicat Irene García, regidora de Joventut i Transport Públic.