Marratxí ha celebrat avui horabaixa la Rua, la primera de Mallorca, amb una participació multitudinària i en un ambient festiu que ha impregnat tot el recorregut de música, balls i color. Malgrat el vent i el fred, centenars de persones s’han congregat per veure desfilar les 15 comparses participants, la majoria de les quals de Marratxí, però també de Palma i de Lloseta.

Els participants s’han congregat a les quatre de l’horabaixa davant l’Escorxador de Marratxí, al camí de n’Olesa. Encapçalats per la banda de música municipal, les comparses han començat a desfilar a les cinc, en direcció a Sa Cabaneta i a l’Ajuntament. La plaça de l’Ajuntament ha estat el punt d’arribada i l’escenari en el qual s’ha fet el lliurament de premis, que han estat per a les següents comparses:

-Primer premi disfressa de grup: ‘Un ram de flors’

-Segon premi disfressa de grup: ‘A berenar’

-Premi local disfressa de grup: ‘Super Joves’

-Premi a la millor disfressa de grup petit o familiar: ‘Grup de s’aigua’

Per atorgar els premis, el jurat ha considerat criteris estètics, l’esperit de carnaval dels participants, la incorporació musical, la coreografia, el vestuari, el grau d’elaboració, el nombre de components, l’originalitat i l’animació.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, s’ha mostrat “molt satisfet de poder tornar a celebrar la Rua i de tornar a poc a poc a la normalitat. La Rua d’enguany ha estat una mostra que Marratxí és un poble alegre i festiu”.

Per la seva banda, Josep Ramis, regidor de Cultura, també s’ha mostrat molt content de la participació de la Rua de Marratxí. “Ha significat tornar a la normalitat en un esdeveniment massiu i també per la participació i la varietat de comparses, de color i de creativitat que hi ha hagut”.