El 12 de març s’ha organitzat ‘FeminFest’, una Diada especial que se celebrarà a Sa Deixalleria. Des de les 17 hores fins a la mitjanit hi haurà música en directe,  exposicions, punts d’informació, microteatre tallers, mercadet i moltes activitats per reivindicar la igualtat i el paper clau i essencial que desenvolupen les dones en la societat. La jornada conclourà amb el ‘Concert Dona’ amb l’actuació de Carla, finalista de La Voz Kids i  a les 21.45 l’actuació de MdMar.

Activitats Sa Deixalleria:

17’00- Exposició Fotografia “A Ulls de Dona Jove”
17’00- Punt d’informació Jove
17’00- Punt d’informació Igualtat
17’00- Mercadet de Dones artesanes
17’30- Conta contes, a càrrec de Laura Cañellas
17’30- Taller d’elaboració d’estotjos d’ulleres
18’00- Taller de Microteatre, a càrrec de Teatrèmol
19’00- Taller Dancehall
19’45- Rastafairy, Sofionsky, Aylin Aliwe & Lily DJ’s
20’00- Concert Dona. A les 20.45 actuarà Carla, finalista de La Voz Kids i a les 21.45 hores MdMar.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que l’Ajuntament ha preparat un programa molt divers i per a tots els públics per commemorar el Dia Internacional de la Dona. “El dia 12 hem organitzat una Diada especial a a Sa Deixalleria per celebrar tot allò que s’ha avançat en igualtat i per reivindicar tot el camí que queda per davant fins aconseguir la igualtat i la inclusió plena de les dones dins el món laboral”.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Marratxí, Aina Amengual, ha convidat a participar en totes les activitats i ha recordat que queden moltes passes per donar en matèria d’igualtat i ha posat com a exemple que a les Illes Balears “hi

ha una diferència entre el salari mitjà anual d’homes i dones d’un 16% o el que és el mateix de 3.350 euros”.

També la segona tinent de batle de Participació Ciutadana, Neus Serra, ha explicat que l’Ajuntament ha convocat la I Edició del concurs de microrelats i mural “Dones que fan història” per donar visibilitat a totes les dones que han fet o fan història i ens han deixat empremta”. Es premiarà els tres microrelats que reflecteixin millor la lluita de les dones per la seva participació en la societat i el seu desenvolupament íntegre com a persona, en peus d’igualtat amb l’home.

Per la seva banda, Irene García, regidora de Joventut, ha explicat que la seva àrea ha organitzat diferents activitats “per mentalitzar els joves d’aquesta reivindicació i del paper de la dona dins la societat”. El 8 de març s’ha convocat un mural per la igualtat a l’entrada de la Biblioteca d’Es Pont d’Inca. El 10 de març a la mateixa biblioteca l’escriptora Raquel Borrás presentarà el seu llibre ‘Ei, que som Mallorquinista!’. Un acte on les persones usuàries de la biblioteca i assistents podran deixar la seva frase o dibuix al mural.

I l’11 de març, entre les 17 hores i les 19:30 hores, Espai Jove ha organitzat un Mural per la Igualtat.