L’Ajuntament de Marratxí ha organitzat una taula rodona sobre la pena de mort on participaran juristes i experts de reconegut prestigi com el catedràtic de Dret Constitucional Joan Oliver Araujo i l’advocat Jaime Bueno, així com, Xavier Ramis, representant d’Amnistia Internacional. La trobada se celebrarà el pròxim 10 de desembre a les 19 hores al CIFP Son Llebre. Hi haurà aforament limitat i cal reservar plaça a marratxi.es

Marratxí és una de les més de 2.300 localitats de tot el món que integren la xarxa de Ciutats per la Vida contra la Pena de Mort. Cada novembre, aquestes ciutats  es tenyeixen de groc per reclamar la fi de la pena de mort, un anacronisme persistent a molts de països que no respecten els drets més bàsics dels seus habitants, com són el dret a la vida i el dret a tenir un judici just.

Enguany, l’Ajuntament de Marratxí ha volgut reforçar aquesta reivindicació amb una taula rodona configurada per experts i per juristes d’alt nivell per tal de fer visible aquesta xacra. Segons Amnistia Internacional, el 2020 van ser executades almanco 483 persones repartides en 18 païssos i es tenia constància que hi havia 28.567 persones condemnades a mort en tot el món.

La pena de mort viola el dret a la vida, proclamat en la Declaració Universal de Drets Humans, és un càstig cruel, inhumà i degradant. No existeix cap prova fefaent que la pena de mort sigui un factor dissuasiu a l’hora de cometre un delicte, però sí que existeixen clars exemples que és discriminatòria i sovint s’utilitza de manera desproporcionada contra persones econòmicament desafavorides, minories i per a fer callar a la dissidència política.