El batle de Marratxí, Miquel Cabot, i el president de l’Associació de Crohn i Colitis Ulcerosa Mallorca (Accu), Juan Porto, han firmat un conveni per desenvolupar polítiques actives de promoció i integració social per fer front a les dificultats que pateixen aquests malalts al seu dia a dia.

Un dels principals acords és la posada en marxa d’un distintiu validat per la Policia Local de Marratxí que permetrà als malalts de Crohn aturar el vehicle en qualsevol lloc de la via pública durant un màxim de 90 minuts, sempre que no impideixi la circulació de vehicles o vianants ni pugui crear un risc per a aquests. Als efectes del control de la durada màxima d’aturada, els usuaris hauran de deixar a un lloc visible l’hora d’arribada.

Juan Porto, president d’Accu Mallorca, ha donat la benvinguda a l’acord perquè suposa “un avanç per la qualitat de vida dels malalts de Crohn i colitis ulcerosa perquè els aporta tranquil·litat i perquè tindran més facilitats en cas de tenir una crisi”.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que la firma del conveni “suposa una aposta del Consistori per integrar socialment els malalts de Crohn donant-los facilitats que els ajudin en el seu dia a dia i contribueixin a millorar la seva qualitat de vida”.

La durada del conveni és d’un any prorrogable fins a un màxim de quatre anys més. La malaltia de Crohn és una malaltia inflamatòria intestinal que afecta al còlon; és una malaltia crònica amb símptomes com la incontinència fecal que pateixen gairebé tres mil persones a les Illes Balears.