L’Ajuntament de Marratxí ha instal·lat al parc del Mediterrani una font d’aigua potable filtrada que permet a qualsevol ciutadà recarregar la seva cantimplora o botella reutilitzable. L’objectiu de la font promoguda per l’ong Cleanwave és fomentar el consum d’aigua de l’aixeta i reduir el consum de botelles de plàstic d’un sol ús.

La font proporciona aigua potable de la xarxa que, amb un sistema de filtratge, millora el gust. A més, té un sistema per beure encara que no es disposi d’un recipient i també permet donar de beure als cans. La brigada municipal de Marratxí s’ha encarregat de la instal·lació i és la responsable del seu manteniment.

La regidora de Medi Ambient, Cristina Alonso, ha explicat que per l’Ajuntament ha estat molt important col·laborar amb Cleanwave “per avançar cap a l’objectiu de reducció total d’els plàstics d’un sol ús perquè són molt contaminants, no sempre es reciclen correctament i molt sovint acaben a la mar. Per tant, esperem que la gent respongui bé i continuem instal·lant més fonts d’aquest tipus a Marratxí en el futur.”

Cleanwave disposa d’una app per saber on es localitzen les seves fonts i on es poden comprar les botelles d’alumini de l’ong. La missió de Cleanwave és reduir el consum de botelles de plàstic d’un sol ús i crear una xarxa de fonts d’aigua filtrada. Només a Palma ha instal·lat tres fonts d’aigua filtrada i preveu instal·lar fins a 30 més en els pròxims dos anys.