L’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balers (Ibtetec) ha instal·lat una antena de telecomunicacions a l’edifici Erika de Marratxí que permet ampliar la xarxa digital de comunicacions mòbils tetraIB del Govern de les Illes Balears a l’illa de Mallorca.

Aquesta antena permetrà millorar la qualitat i l’abast dels equips de transmissions de la Policia Local de Marratxí i de la resta de serveis d’emergències que operen al municipi, com 061, Bombers, 112, Protecció Civil o Ibanat. A més millorarà la cobertura de municipis colindants com Palma.

L’Ajuntament de Marratxí i l’Entitat Pública Empresarial de Telecomunicacions i Innovació de les Illes Balers (Ibetec) van firmar un conveni de col·laboració per la cessió d’instal·lacions municipals ubicades a l’edifici Erika per millorar la cobertura dels serveis de telecomunicacions en el termini municipal.

Una vegada finalitzada les obres d’instal·lació a l’edifici Erika i en virtut del conveni signat, Ibetec ha fet entrega al regidor de Seguretat Ciutadana i Interior, Pedro López, i al cap de Policia Local de Marratxí, Alberto Rodríguez Tarongí, de quatre equips mòbils de transmissions i un altre per a la instal·lació en un vehicle policial.

Al 2017 Marratxí es va adherir a la xarxa de comunicacions mòbils i de seguretat i emergències TetraIB del Govern. Un fet que va fer possible integrar les comunicacions dels serveis de Seguretat i d’Emergència del municipi amb els de la resta d’organismes públics de les Illes per tal de facilitar la coordinació i la presa de decisions en matèria de seguretat.

La tecnologia TETRA es realitza mitjançant comunicacions mòbils professionals que es distingeixen de les comercials en l’ús xifrat de les comunicacions, amb serveis com la localització GPS, la gravació de les converses o la comunicació directa entre els usuaris en zones fora de cobertura de la xarxa.