Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat, que se celebra del 16 al 22 de setembre, l’Ajuntament de Marratxí ha organitzat dues activitats per promocionar la mobilitat sostenible i fomentar l’ús de vehicles sostenibles i eficients.

Baix el lema ‘Millors connexions’, aquesta edició de la Setmana Europea de la Mobilitat té com a objectiu difondre els beneficis de l’ús de maneres de transport sostenible. Per això, l’àrea de Mobilitat, en col·laboració amb la Policia Local de Marratxí ha programat dues activitats.

El divendres 16 de setembre, els infants, d’entre 6 i 12 anys, podran visitar el Parc d’Educació Viària de la Policia Local de Marratxí i realitzar el circuit en bici.
La circulació estarà guiada pels agents, que utilitzaran les bicicletes del parc, i explicaran els nins i nines les normes viàries d’una forma lúdica. Cal reservar plaça entre els tres horaris disponibles (17, 18 o 19 hores) al web mobilitat.marratxi.es. Cada torn tindrà una durada d’una hora.

El diumenge 18 de setembre s’ha organitzat una ruta ciclista de 10 quilòmetres pensada per a tota la família que permetrà conèixer el carril bici de Marratxí i com circular de forma segura. Els participants realitzaran una ruta en bicicleta amb punt de partida i arribada al carrer Santa Caterina Thomàs, al costat de la pista de bàsquet,

La ruta recorrerà una distància total de 10 km i es durà a terme pel carril bici, comptant amb l’ajuda dels agents de la Policia Local. L’activitat està recomanada a partir dels 6 anys i cal fer reserva al web mobilitat.marratxi.es.

La regidora de Joventut i Transport Públic, Irene García, ha explicat que l’Ajuntament ha volgut promoure la participació de tots els ciutadans en la setmana de la mobilitat amb dues iniciatives. “Hem organitzat una activitat per als més petits per a començar a conscienciar-los en la mobilitat sostenible i en l’educació viària. I també hem programat una altra activitat per a tota la família que consistirà en una ruta ciclista per tal de fomentar l’ús del carril bici en el nostre municipi”.

La Setmana Europea de la Mobilitat és una iniciativa que va sorgir a Europa l’any 1999 i a partir de l’any 2000 va comptar amb el suport de la Comissió Europea. Se celebra cada any, del 16 al 22 de setembre, realitzant activitats per a promocionar la mobilitat sostenible i fomentant el desenvolupament de bones pràctiques i mesures permanents per a aconseguir una mobilitat més eficient.