La Policia Local de Marratxí i la regidoria de Medi Ambient han iniciat durant el mes de gener una campanya per a conscienciar a la població de la responsabilitat dels propietaris dels cans de recollir els excrements de les seves mascotes i de la importància de mantenir net el municipi. La campanya, que es farà de forma intensiva al matí i el capvespre, es durà a terme en diferents nuclis de Marratxí.

Un agent de policia no uniformat i una zeladora de Medi Ambient seran la patrulla que vigilarà que es complesquin les ordenances municipals. Els agents informaran als veïnats de l’obligació de complir les ordenances municipals i sancionaran totes les infraccions que observin amb multes d’entre 60 i 300 euros.

La campanya també es complementarà amb tríptics informatius per tal de reforçar l’hàbit de recollir els excrements dels cans. Uns missatges que es dirigeixen a tota la població, tant els nins que comencen a tenir la responsabilitat de treure els cans com els adults que ho fan de forma habitual. La idea és recordar que la neteja viària és qüestió de tots i que una rutina com la de recollir els residus canins ajuda a mantenir el municipi net.