Rutes cicloturístiques

La col·laboració mitjançant conveni entre l’Ajuntament i l’empresa mallorquina especialitzada en rutes cicloturístiques internacionals Cycling Friendly han donat els seus fruits, de manera que Marratxí disposa ja de deu rutes per a aquesta pràctica esportiva amb sortida i arribada en el terme municipal. D’aquestes deu rutes, quatre tenen un recorregut gairebé íntegrament dins els límits de Marratxí.

Totes les rutes es poden consultar en aquest enllaç: https://www.cycling-friendly.com/rutas.php?pais=67&provincia=1&localidad=38

 

Matias Ximelis, gerent de Cycling Friendly, explica que “hem creat una xarxa de deu rutes, de manera que n’hi ha per a practicants de cicloturisme de tots elsnivells. Les més curtes són d’entre 16 i 20 quilòmetres i les més llargues de més de cent quilòmetres, per exemple les que arriben al Puig Major o a Cura”.

Els primers contactes entre l’Ajuntament i Cycling Friendly es varen dur a terme en primera instància amb motiu de la celebració de la darrera edició de la World Travel Market, el novembre passat. Posteriorment, el gener d’enguany (en aquest cas a Fitur) es va signar un conveni de col·laboració entre les parts per potenciar l’atractiu del municipi per als cicloturistes, aprofitant la ubicació geogràfica estratègica de Marratxí.

D’aquest conveni surt ara la configuració de la xarxa de deu rutes, que a través de la web de Cycling Friendly permetrà que Marratxí se situï entre els destins cicloturístics internacionals. En paral·lel amb l’impuls del cicloturisme a Marratxí, també es promocionarà el municipi com a tal, la seva restauració i els seus punts d’interès turístic.

Amb aquesta xarxa de rutes cicloturístiques, l’Ajuntament reafirma la seva aposta per la “mobilitat sostenible” i considera que l’impuls del cicloturisme al municipi a escala internacional permetrà beneficis a molts nivells per al conjunt de la ciutadania.

Source: marratxi.es