L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’àrea de Cultura, ha presentat ‘Cultura a la fresca’, el programa d’activitats i esdeveniments que se celebrará al municipi entre el 7 d’agost i l’11 de setembre.  Sa Cabaneta, Es Figueral, Pòrtol, Sa Nova Cabana i Es Pla de na Tesa seran els escenaris de les nits d’estiu de ‘Cultura a la fresca’.

El Consistori ha preparat un programa que inclou actuacions musicals i obres de teatre, uns esdeveniments que se celebraran amb total respecte als aforaments marcats per la normativa sanitària. Tots els esdeveniments tendran un aforament màxim. Per participar serà necessari reservar l’entrada al web cultura.marratxi.es

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha explicat que el Consistori “aposta molt per l’agenda cultural perquè creiem que la cultura afegeix uns valors molts importants  a la nostra societat i per això hem creat aquest programa cultural tant ampli i divers, i ho fem de forma segura, tal com recomanen les autoritats sanitàries”.

El regidor de Cultura, Josep Ramis, ha destacat que l’edició d’enguany de ‘Cultura a la fresca’ 2021 “pretén ser molt eclèctic amb l’objectiu d’oferir un ampli ventall d’arts escèniques i musicals. I per això, duim música orquestral, pop, dansa, teatre, música de cantautor i jazz”.

Ramis ha explicat que l’edició d’enguany es perllonga des del 7 d’agost fins a l’11 de setembre i que és un cicle pensat en tots els públics i on s’ha inclós a artistes de fora de Mallorca. “Hem portat a Andreu Valor, que és un cantautor alacantí que compta amb una trajectòria destacada i també incloem a la cantautora folk anglessa Saskia Griffiths-Moore, que vé de gira a Mallorca i aprofitam per tenir-la a Marratxí”.

Programa ‘Cultura a la Fresca’:

Dissabte 7 d’agost, 20 h. Plaça del Mercat. Sa Cabana

Jove Orquestra Simfònica de Marratxí

Concert de l’orquestra marratxinera sorgida a l’empara de l’escola Obrador de Músics, des Pont d’Inca. Una actuació eclèctica per a gaudir de músiques de tots els temps.

Diumenge 15 d’agost, 20 h. Pista coberta del Pavelló. Es Pla de na Tesa

Suasi i els Electrodomèstics

Pep Suasi, l’excantant de Fora des Sembrat, un vell rocker que mai ha marxat, torna amb Els Electrodomèstics, una banda experimentada. Asseguren una bona estona de bones cançons de factura impecable.

Dijous 19 d’agost, 20 h. Parc de la Mediterrània. Sa Nova Cabana

Waterfalls. La Mecànica [CACIM]

Teatre de carrer i teatre físic es reuneixen en un espectacle on el somni d’un artista orgullós es converteix en un malson a mesura que els elements i el públic s’involucren, portant-lo de dalt a baix en 35 minuts.

Dissabte 21 d’agost, 20.30. Pati de l’associació de Veïnats. Pòrtol

Sense paga, ningú paga. Estudi Zero Teatre [CACIM]

Set actors donen vida als diferents personatges amb jocs d’equívocs que recorden un vodevil contemporani amb moments de participació i proximitat, i jocs inspirats en el clown o la farsa. Magistral obra de Darío Fo.

Dissabte 28 d’agost, 21 h. Jardí del Museu del Fang. Sa Cabaneta

Andreu Valor

El cantautor de Cocentaina torna al nostre municipi per presentar el seu darrer disc, Insurrecte, que ha estat guardonat com a Millor disc de cançó d’autor i Millor gira als Premis Carles Santos que atorga la Generalitat Valenciana. 

Divendres 3 de setembre, 21 h. Jardí del Museu del Fang. Sa Cabaneta

Saskia Griffiths-Moore

Actua per primera vegada a Mallorca la cantant londinenca Saskia Griffiths-Moore, una de les estrelles emergents en el panorama folk anglès i que ha gravat el seu darrer disc als mítics Abbey Road Studios.

Dijous 9 de setembre, 20 h. Plaça de Can Barceló. Es Pla de na Tesa

Guaret. Colectivo Banana Ros – We Never Sleep [CACIM]

Una obra de teatre coproduïda pel Colectivo Banana Ros i We Never Sleep i ideada i interpretada per l’actor Pedro Mas, on la poesia d’en Damià Huguet serveix per omplir el buit d’una pèrdua.

Dissabte 11 de setembre, 20 h. Plaça de l’associació de Veinats. Es Figueral

Santa Aina Latin Jazz [CACIM]

Concert de la mà de tot un veterà de l’escena jazzística mallorquina, Miquel Àngel Pericàs, que ens porta de la mà d’aquest gènere les obres més populars d’un mestre de la guitarra com Carlos Santana.