L’Ajuntament de Marratxí, a través de l’Àrea de Joventut, ha presentat ‘Estiu Jove’, el programa d’activitats socioculturals i educatives dirigit als joves del municipi. S’ha programat un laboratori de robòtica, un altre de cinema, ‘Dimarts a l’aigua’, cinema, teatre i concerts.

Miquel Cabot, batle de Marratxí, s’ha mostrat molt satisfet de presentar la programació d’Estiu Jove perquè “l’estiu és l’època en què els joves tenen més temps lliure i volem acompanyar-los amb un programa molt variat, des de l’oci saludable fins a la cultura, unes activitats que ells mateixos ens han demanat durant l’any”.

Al laboratori de robòtica els participants, d’entre 12 i 16 anys, aprendran a construir i programar un robot, entendre els mecanismes bàsics de les màquines, conèixer com funciona una impressora 3D i construir prototips aplicables a solucions reals. El taller costa 50 euros setmanals i se celebrarà de 9 a 14 hores en dues edicions: entre el 19 i 23 de juliol, i entre el 26 i el 30 de juliol.

El laboratori de cinema està dirigit a nins d’entre 11 i 16 anys perquè aprenguin a escriure guions per a curtmetratges i a realitzar videoclips i escenes filmades amb equips semiprofessionals, a més de conèixer la història de la seva evolució fins als nostres dies. El taller costa 50 euros a la setmana i es realitzarà, de 9 a 14 hores, entre el 12 de juliol i el 6 d’agost.

Irene García, regidora de Joventut, ha explicat que el programa ‘Estiu Jove’ és una via de sociabilització després dels moments més durs de la pandèmia. “Hem preparat multitut d’activitats. Hi ha activitats setmanals com els laboratoris de cinema i de robòtica, i també hi ha activitats lúdiques i culturals com el cinema o el teatre, i activitats aquàtiques com excursions a la Dragonera, kayak o paddle surf”.

L’activitat ‘Dimarts a l’aigua’ es dirigeix a nins a partir de 12 anys i preveu activitats com una excursió a la Dragonera, visita a Aqualand, a Mallorca Warriors, i Coastering, on els assistents participaran en un circuit dinàmic de salts, tirolines, coves aquàtiques, psicobloc, snorkeling, etc.

‘Espai Teatre’ és altra de les activitats programades per apropar-se al món de les arts escèniques. Aquest acitivitat es dirigeix a joves d’entre 12 i 18 anys is’imparteix tots els dissabtes de juliol de 11 a 13 hores.

‘Txifest’ és una iniciativa lúdico-festiva per promocionar l’oci saludable entre la joventut del municipi que ha previst tres concerts durant el mes de juliol. El dissabte 10 de juliol actuarà Cris Ibarra. Dissabte 17 de juliol al Pla de na Tesa actuarà Toni Servera i Slow Savage, i el dissabte 24 de juliol actuarà Ivo al Pont d’Inca

A més, els joves marratxiners també tindran durant tot l’estiu a la seva disposició l’Espai Estudi Actiu, de l’Edifici Erika, un lloc on estudiar tots els dimarts i dijous entre les 16 i les 20 hores.

Per informar-se del programa d‘Estiu Jove’ i resevar les activitats cal dirigir-se a espaijove.marratxi.es