L’Ajuntament de Marratxí ha presentat aquest dimecres la Guia municipal de recursos i serveis contra la violència masclista. La guia, editada en català i castellà, duu per títol Què fer contra la violència masclista? ofereix informació i indicacions per identificar la violència masclista, tant física com psicològica, i explica on dirigir-se en cas de risc imminent.

La guia, que ha estat revisada pels tècnics d’Ibdona, es dirigeix a les dones víctimes de violència masclista i consisteix en un resum dels recursos disponibles, tant d’assessorament com d’informació, per les dones que ho hagin de menester. Es recullen totes les institucions i telèfons als quals poden acudir les dones víctimes de violència masclista, com son els cossos de seguretat, serveis sanitaris, serveis socials i igualtat, el Centre d’Informació a la dona, Ibdona, Soib, Ibavi, etc.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha recordat que “la violència masclista presenta formes molt diverses, des del micromasclisme a la violència física, i que eines com aquesta guia son necessàries per als ajuntaments, l’administració més propera a la ciutadania”. En aquest sentit, Cabot ha subratllat que la prevenció contra la violència masclista és tant important com la reacció contra aquesta xacra.

La regidora d’Igualtat, Aina Amengual, ha explicat que “aquesta guia de la qual s’han editat mil exemplars en una primera edició es distribuirà per escoles, instituts, comerços i centre sanitaris de Marratxí”. Aquesta guia respón a la demanda de la Taula de coordinació contra la violència masclista que trobava a faltar unes guia com aquesta per a les dones.