1L9A1118

L’actriu marratxinera Agnès Llobet va sorprendre amb pregó ‘teatralitzat’

 La música ha tengut ampli protagonisme, amb una nova edició de Marrockxí i Anegats com a grup convidat; també concerts de Sober, Tomeu Penya, Donallop i Xavi Sarrià, entre altres

Per primera vegada es va celebrar Sant Marçal Petit per als més joves, mentre que es va reeditar la campanya ‘No i Punt. Marratxí lliure d’agressions sexistes’ i el manifest LGTBI

 (MARRATXÍ 1 de juliol de 2019)  Les Festes de Sant Marçal 2019 ja són història, una vegada que ahir vespre a la mitjanit el castell de focs artificial va posar fi a nou dies de celebració, que es varen iniciar el divendres 21 de juny. El denominador comú de la gran majoria d’actes ha estat la multitudinària participació.

Com a cada edició de les Festes, el pregó va ser un dels actes més esperats. En aquest cas, va correspondre a l’actriu marratxinera Agnès Llobet, dijous a l’església de Sant Marçal. Llobet va fer un pregó singular, com si d’una representació teatral en forma de monòleg es tractàs.

També un any més la música va tornar a ser protagonista. D’una banda, amb una nova edició de Marrockxí, que enguany va tenir Anegats com a grup convidat, i diversos grups locals en el rotllo de Sant Marçal. D’altra banda, també hi va haver actuació, dimecres, de Tomeu Penya a la XXVIII Trobada d’associacions de persones majors de Marratxí; i concert de Donallop, divendres. També divendres va actuar Sober, en aquest cas dins del Concert Nit Jove i amb Orgull. Va ser coincidint amb la celebració del Dia Internacional LGTBI. I dissabte, més música, amb el concert revetlla i unes 9.000 persones que varen seguir l’actuació de Xavi Sarrià.

Igual que l’any passat, divendres hi va haver lectura d’un manifest LGTBI a càrrec de dues joves i es va organitzar la campanya ‘No i Punt. Marratxí, lliure d’agressions sexistes’. Paral·lelament, va funcionar durant les festes la campanya ‘No siguis ase’, per combatre el botellot i les conductes incíviques. És la primera vegada que es posa en marxa aquesta campanya una vegada aprovada l’ordenança municipal en aquest sentit l’any passat.

 Sant Marçal Petit, una de les novetats

Entre els molts actes programats, va destacar com a novetat la celebració de la primera edició de Sant Marçal Petit. Va ser dissabte el matí i va incloure contacontes, castells aquàtics i festa de l’escuma. El mateix dissabte, el correfoc (amb els Dimonis de Fang) va tornar a ser protagonista, malgrat les altes temperatures.

Finalment, ahir diumenge les Festes de Sant Marçal varen viure el darrer dia de celebració amb actes de tota casta. Així, hi va haver plantada i ball de na Bet i en Marçal, els Gegants de Marratxí, acompanyats dels Caparrots i els xeremiers de Marratxí; missa en honor de Sant Marçal, patró de Marratxí i ball amb l’agrupació Es Raiguer. Ja el vespre, el teatre, amb la representació de l’obra 3 nits sense dormir, de la companyia Teatre Trui, i l’habitual i imprescindible castell de focs varen ser els actes encarregats de posar el fi de  festa.

La entrada Participació multitudinària a les Festes de Sant Marçal, amb una aposta ferma per la diversitat aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es