ESCOLES D'ESTIU 2

Els alumnes inscrits fan exercicis de psicomotricitat, d’expressió corporal, tallers de cuina i d’emocions, ioga infantil i esport, entre altres

 A Nova Cabana, totes les activitats es fan en règim d’immersió total en anglès

 Es duen a terme els mesos de juliol i agost als col·legis públics de Ses Cases Noves, Nova Cabana, Costa i Llobera i Blanquerna

(MARRATXÍ 12 de juliol de 2019) El batle, Miquel Cabot, el tinent de batle, Joan Francesc Canyelles, i la regidora d’Educació i Serveis Socials, Aina Amengual, han visitat el CEIP Nova Cabana, on des de la setmana passada i al llarg de tot l’estiu es du a terme el campus d’estiu per a nins i nines de tres a 12 anys amb tot tipus d’activitats, de la mateixa manera que es fa en els col·legis públics de Ses Cases Noves, Costa i Llobera i Blanquerna.

 En el cas de Nova Cabana, el campus es fa en règim d’immersió lingüística total en anglès. Aquest centre, com també a Ses Cases Noves i Costa i Lloberta, romandrà en funcionament fins al 30 d’agost, mentre que en el cas de Blanquerna es perllongaran les activitats fins al 10 de setembre.

En els quatre centres, són uns 280 els nins i nines inscrits enguany en els campus d’estiu, on fan tot tipus d’activitats lúdiques: esports, manualitats, psicomotricitat, música, ball, expressió corporal, taller de cuina, taller d’emocions jocs d’aigua, jocs populars, anglès i ioga infantil.

A més, dues vegades per setmana, els nins i nines de cada escola van a la piscina, de la mateixa manera que també fan altres sortides, com per exemple al cinema.

En qualsevol cas, cadascuna de les quatre escoles estructura distints subgrups, d’acord amb l’edat dels nins i nines. Així, totes les activitats estan perfectament adaptades a les edats i als interessos dels participants.

El batle, Miquel Cabot, valora el campus d’estiu en aquests termes. “Des de l’Ajuntament estam contents de comprovar que les escoles d’estiu organitzades a Ses Cases Noves, Costa Llobera, Blanquerna i Nova Cabana funcionen molt bé, com ho demostra el fet que hi ha 280 nins i nines inscrits. En aquestes edats, és important que facin activitats i que siguin variades, i això els ho possibiliten els campus d’estiu”.

De la seva banda, la regidora d’Educació i Serveis Socials, Aina Amengual,  explica que els campus “van destinats a famílies que necessiten conciliar la vida familiar i laboral. Així, des de les àrees d’Educació i de Serveis Socials, intentam donar cobertura a tot tipus de famílies, tant les que tenen necessitats econòmiques com les que tenen necessitats socials”.

Els monitors i les monitores del campus són persones qualificades i amb una àmplia experiència en el sector del temps lliure infantil i juvenil. Pertanyen a l’empresa Dic Drac, que és la que s’encarrega de l’organització i gestió dels campus. La coordinadora és Carme Cañabate. “La nostra és una feina molt satisfactòria, cada dia veus arribar els nins i nines amb un somriure a la boca, s’ho passen molt bé. Tot i que només els tenim dos mesos, el cert és que es veu en ells una evolució molt remarcable, sobretot en els més petits, que es tornen molt més autònoms”.

L’horari dels quatre campus és de les nou del matí a les dues de l’horabaixa, si bé també s’eixampla segons demanda des de les set i mitja del matí i fins les quatre.

La entrada Prop de 280 nins participen a les escoles d’estiu municipals a quatre centres públics aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es