Prop de 700 alumnes i professors de primària de Marratxí han participat aquest divendres en una manifestació contra les violències masclistes dins els actes del 25N, dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona.

Aquesta caminada escolar ha estat convocada per primera vegada per l’Ajuntament de Marratxí, a proposta de la comissió de prevenció de la Taula local contra les violències masclistes.

La marxa ha estat presidida per la pancarta ‘Marratxí dona l’esquena a les violències masclistes’, i pels crits dels estudiants amb el lema: “Ja està bé, ni una més”. Els 600 estudiants i 30 docents que han participat pertanyen als cursos de cinquè i sisè de Primària dels centres CEIP Nova Cabana, CEIP Ses Cases Noves, CEIP Costa i Llobera, CEIP Janer Manila, CEIP Blanquerna i CC Es Liceu.

La caminada del 25N ha comptat amb la presència del batle de Marratxí, Miquel
Cabot; el primer tinent de batle d’Urbanisme, Joan Francesc Canyelles; la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament, Aina Amengual; i Pedro López, regidor de Seguretat Ciutadana.

El batle de Marratxí ha afirmat que “estem molt contents que els nins vinguin amb aquesta alegria i aquestes ganes de reivindicar. A veure si d’una vegada per totes podem acabar amb aquesta xacra”. Miquel Cabot ha tornat a lamentar que els grups d’extrema dreta a l’Ajuntament “voten en contra de les mocions i declaracions institucionals que duem a terme” contra les violències masclistes.

La regidora d’Igualtat, Aina Amengual, ha recordat que aquesta caminada “se suma a les accions de caràcter feminista que ja es duen a terme a tots els centres escolars, per continuar reivindicant totes aquestes mancances que encara tenim en relació amb les desigualtats entre homes i dones”. Amengual ha destacat també la importància d’activitats com les que impulsa Feminisme a l’escola.

El recorregut ha començat a la plaça del Mercat de la Cabana i ha finalitzat a l’aparcament del CEIP Ses Cases Noves, on els estudiants han llegit un manifest i diversos textos per defensar la llibertat de la dona i per denunciar les violències masclistes.