IMG_1781

Aquest migdia, els líders de les formacions polítiques PSIB, Més i Idma-El Pi han explicat en roda de premsa l’acord a què han arribat, per tal que dissabte migdia el cap de llista socialista Miquel Cabot prengui possessió com a batle del municipi per a la legislatura 2019-2023, amb el vot favorable d’11 regidors (sis del PSIB, quatre de Més i un d’Idma-El Pi).

De la seva banda, el líder de Més, Joan Francesc Canyelles, serà el primer tinent de batle, mentre que Neus Serra (Idma-El Pi) serà la segona tinent de batle.

Tots tres han signat l’acord programàtic, que consta de 16 punts en distintes àrees de gestió municipal. Hi destaquen, entre altres, la congelació d’imposts i taxes; la millora de la neteja viària; el manteniment i la creació d’infraestructures esportives; la millora de l’accessibilitat i la mobilitat sostenible; i l’augment del pressupost social.

Cabot ha començat explicant que a la nova legislatura “es durà a terme una política continuista” en relació als darrers quatre anys, que “han permès la transformació de Marratxí”. També ha comentat que en les negociacions amb Més “ens hem entès molt bé, com al llarg de tota la legislatura i creim també que la incorporació de Neus Serra serà important en el nou equip de govern. Els darrers quatre anys ha fet una oposició molt constructiva”.

De la seva banda, Canyelles ha subratllat el “bon talant del PSIB” en les negociacions del pacte i ha recordat: “Quan vaig prendre possessió fa quatre anys ja vaig dir que aquest era un projecte a vuit anys per dur a terme la transformació que pretenem de Marratxí, per fer el nostre municipi més sostenible i per viure-hi millor”.

Finalment, Serra ha agraït “la confiança dipositada en el Pi i en la meva persona” i ha insistit que farà feina “per millorar de cada vegada més Marratxí”. Serra serà la responsable de Participació Ciutadana i Transparència.

Les competències en les àrees de gestió

Tant Cabot com Canyelles han significat que no es produirà intercanvi de regidories entre els PSIB i Més, atesos els bons resultats aconseguits en la gestió els darrers quatre anys.

En aquest sentit, el PSIB gestionarà les àrees següents: Economia i Hisenda; Interior i Personal; Policia, Salut, Patrimoni municipal; Medi ambient i Agricultura, Gent Gran, Neteja viària i manteniment de parcs i jardins; Vies i obres i Serveis funeraris; Joventut; Comerç, Empresa, Indústria i Turisme.

Més s’ocuparà de la gestió de les àrees d’Urbanisme; Habitatge; Comunicació; Accessibilitat i Mobilitat Sostenible; Cultura; Ceràmica; Patrimoni històric; Serveis Socials; Igualtat; Educació; i Ocupació, Formació i Treball.

Com s’ha dit, El Pi (amb Neus Serra) tendrà les competències en Participació Ciutadana, Transparència i Defensor de la Ciutadania.

La entrada PSIB, MÉS i Idma-El Pi basen el seu acord per a la nova legislatura en un programa de 16 punts aparece primero en Marratxí.es.

Source: marratxi.es