Sa Rua de Marratxí 2022 tindrà lloc el dissabte 19 de febrer i comptarà amb un total de 1.650 euros en premis.  El premi a la millor disfressa de grup (de més de 6 persones) serà de 600 euros; el segon premi disfressa de grup (de més de 6 persones) serà de 450 euros; premi local disfressa de grup (més de 6 persones) rebrà 300 euros; i el premi a la millor disfressa de grup petit o familiar (de 2 a 5 persones) serà de 300 euros.

L’hora de concentració serà a les 16 hores del dissabte 19 de febrer al camí de n’Olesa (davant l’Escorxador de Marratxí). La sortida s’iniciarà a les 17.00 hores i l’itinerari serà el següent: Escorxador de Marratxí, direcció a sa Cabaneta, camí de n’Olesa, direcció a l’Ajuntament de Marratxí, i arribada a la plaça de l’Ajuntament.

A Sa Rua de Marratxí pot participar-hi qualsevol persona o grup disfressat que s’hagi inscrit prèviament a l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Marratxí, des del 31 de gener fins al 16 de febrer de 2022, de 8.15 h a 14.00 h, al telèfon 971 797 624 o al correu electrònic cultura@marratxi.es. Les bases de Sa Rua es poden consultar a la web https://marratxi.es/rua-marratxi-2022.

L’Ajuntament recorda que la velocitat de les carrosses en el seu recorregut a la rua no superarà els 5 km/h, i que tots els vehicles i remolcs hauran de comptar amb la documentació tècnica obligatòria (permís de circulació, targeta d’inspecció tècnica i assegurança obligatòria) que podrà ser comprovada per la Policia Local. Les dimensions màximes de les carrosses (vehicle amb remolc) són de 12 metres de longitud, 2,55 metres d’amplada, i 4,5 metres d’alçada.

Els membres del jurat seran designats per l’Ajuntament de Marratxí i es farà públic la mateixa setmana de la Rua. El jurat valorarà criteris estètics, esperit de carnaval dels participants, incorporació musical, coreografia, vestuari, grau d’elaboració, nombre de components, originalitat i animació.

El cartell de Sa Rua 2022 ha estat dissenyat per Ernesto Forteza López, d’onze anys, alumne de sisè de primària de The Academy School, que va guanyar el Concurs de Creació del Cartell de Sa Rua 2022. El seu cartell va ser escollit entre els centenars d’obres presentades per part de tots els col·legis del municipi. L’obra guanyadora, juntament amb les altres finalistes, es pot visitar al local de Ca Ses Monges de Pla de na Tesa fins al 24 de febrer.