Marratxí ha celebrat avui horabaixa Sa Rua, la primera de Mallorca, en un ambient festiu i multitudinari que ha impregnat els carrers de música, ball i color. Centenars de persones s’han congregat al llarg de tot el recorregut per gaudir del ball, la música i el ritme de les 18 comparses participants integrades per devers mil persones. La majoria de les comparses eren de Marratxí, però també de Palma i de Bunyola. Sa Rua ha finalitzat a la plaça de l’Ajuntament, on les mestresses de casa de Sa Cabaneta han oferit una xocolatada per a tots els assistents.

Els participants s’han congregat a les quatre de l’horabaixa davant l’Escorxador de Marratxí, al camí de n’Olesa. Encapçalats per la banda de música municipal, les comparses han començat a desfilar a les cinc, en direcció a Sa Cabaneta i a l’Ajuntament. La plaça del Consistori ha estat el punt d’arribada i l’escenari on s’ha fet el lliurament de premis. Uns guardons que han repartit 1.650 euros i que han estat per a les següents comparses:

-Primer premi disfressa de grup: ‘Quina animalada’-Joves de Marratxí

-Segon premi disfressa de grup: ‘La que hay liada en la biblioteca’-Particular

-Premi local disfressa de grup: ‘Portes obertes al món’-Col·legi Es Liceu

-Premi a la millor disfressa de grup petit o familiar: ‘Pel febrer floreix l’ametller- Particular

Per atorgar els premis, el jurat ha considerat criteris estètics, l’esperit de carnaval dels participants, la incorporació musical, la coreografia, el vestuari, el grau d’elaboració, el nombre de components, l’originalitat i l’animació.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha definit Sa Rua 2023 “com un èxit de participació i també un èxit de bon ambient on els marratxiners han tornat a demostrar que els agrada sortir al carrer i participar en les activitats municipals i fer-ho en família i amb molta d’alegria”.

En la mateixa línia, Josep Ramis, regidor de Cultura, s’ha mostrat molt satisfet perquè “estem parlant de 18 comparses que han sumat devers mil persones desfilant pels carrers de Sa Cabaneta. Per tant, estem molt contents d’aquesta participació i que Sa Rua torni a ser un esdeveniment massiu, lúdic i festiu en el nostre municipi”.