L’Ajuntament de Marratxí ha presentat aquest dilluns la III Fira de l’Ocupació que es desenvoluparà el dijous 24 de març a Sa Deixalleria, al polígon de Marratxí, entre les 9 i 15 hores, amb l’objectiu de fer de nexe entre les empreses que necessiten contractar personal i les persones que cerquen un lloc de feina.

Per a participar en la Fira de l’Ocupació com a empresa és necessari inscriure’s al web firaocupacio.marratxi.es. Fins ara s’han inscrit 23 empreses que ja han penjat 790 ofertes de feina al web. Les persones que cerquen feina i volen participar en la Fira només han de consultar les ofertes de treball i acudir presencialment a Sa Deixalleria el dia 24 per entregar el seu currículum imprès a les empreses que ofereixin el lloc de treball que els interessa. Entre les empreses participants en la Fira, figuren Mercadona, Decathlon, Abante Mallorca, Alcampo, Mallorca Fashion Outlet o Adecco.

El batle de Marratxí, Miquel Cabot, ha destacat la seva satisfacció de tornar a celebrar la Fira de l’Ocupació que no s’havia pogut celebrar des de 2020 a causa de la pandèmia. “Tenim una vintena d’empreses participants i hem fet rècord de llocs de feina oferts, amb gairebé 800 places. Vull donar les gràcies a les empreses que han col·laborat amb nosaltres per oferir els llocs de feina des de la Fira d’Ocupació i convit a tots aquells que cerquin feina que venguin i espero que puguin trobar resultats a la nostra Fira”.

Durant la Fira se celebraran dos tallers en dos torns cadascú. El primer serà ‘Ocupació digital: Competències per als nous temps’ (impartit per IBJove), on es facilitaran eines i xarxes per a la recerca de feina i per preparar-se per a les noves formes de treballar, eines i entrevistes virtuals. El segon taller serà ‘Tips per a una entrevista de feina d’èxit’(impartit per Probens), on aprendran els punts claus que han de tenir en compte abans d’una entrevista de feina, durant l’entrevista i després del procés de selecció. A més, s’abordaran les preguntes més freqüents que es fan i com superar les preguntes trampa. Els dos tallers ja han esgotat les places disponibles.

Per la seva banda, Aina Amengual, regidora d’Ocupació, Formació i Treball, ha agraït “la participació a les 23 empreses presents a la Fira de l’Ocupació pels gairebé 800 llocs de feina oferts i també als organitzadors dels dos tallers convocats”. Amengual també ha destacat la gran varietat de llocs de feina oferts, des de socorristes, netejadors, directors d’hotel, enginyers de projectes, operaris fins a entrenadors de fitness, professors d’anglès o alemany.

Finalment, la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Jero Sans, ha convidat a tothom a participar en aquest esdeveniment i ha agraït als empresaris per confiar en la Fira i s’ha mostrat esperançada en continuar col·laborant des del Consistori amb les empreses del municipi per dinamitzar el mercat de treball.

A la III Fira de l’Ocupació participen com a entitats col·laboradores SOIB, Fundació Deixalles, RUGE Illes Balears, CCOO, Probens I IB Jove.