1L9A9946

Dissabte al vespre, unes 200 persones varen participar a la primera edició de ‘Txifest. Nits alternatives’ a la plaça de l’església del Pont d’Inca, una festa que va incloure multitud d’activitats per al públic jove de Marratxí. De fet, la major part dels participants varen ser joves adolescents, però també hi va haver famílies amb nins i nines.

Entre altres, hi va haver distints tallers (de grafitis, de trunyelles i de batucada), de la mateixa manera que també hi va haver torneig de futbet 3×3, rocòdrom, tirolina, torneig de cartes de rol, actuació del discjòquei Alex Black, bachata i ball modern, entre altres. Totes les activitats varen ser de caràcter gratuït i organitzades per les àrees de Serveis Socials i Joventut de l’Ajuntament, amb els Espais Joves. L’únic que havien de pagar els participants varen ser les begudes a l’estand que l’esplai Utopia hi tenia instal·lat per ajudar a finançar les seves activitats.

La de dissabte va ser la primera edició de ‘Txifest’, que tendrà caràcter mensual (excepció feta del mes d’agost) i amb caràcter rotatori: la segona cita està programada per al divendres 28 de juny, amb la celebració d’una gimcana esportiva al poliesportiu de Pòrtol.

‘Txifest’ és una festa emmarcada dins de la campanya d’oci saludable que l’Ajuntament ha estat promovent al llarg de la legislatura. En aquest mateix àmbit, i com a precedent de la mateixa ‘Txifest’, l’estiu passat es varen  celebrar les anomenades ‘Nits Joves’, amb torneigs esportius i cinema a la fresca, als CEIP Blanquerna i Miquel Costa i Llobera.

Source: marratxi.es