El ple de l’Ajuntament de Marratxí ha aprovat per unanimitat de tots els grups municipals una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer, que se celebra anualment cada 4 de febrer. A la declaració, el Ple manifesta la seva solidaritat amb totes les persones afectades per aquesta malaltia i declara el seu compromís per a contribuir a respondre a les seves necessitats i pal·liar l’impacte de la pandèmia de Covid-19 en les seves vides.

A més, l’Ajuntament dóna suport a la recerca del càncer com a instrument imprescindible en la lluita contra aquesta malaltia, i trasllada el seu reconeixement a totes les associacions i entitats que acompanyen als malalts de càncer pel seu compromís i labor continuada.

El Consistori defensa la necessitat d’aprofundir d’una forma encara més significativa en la col·laboració amb aquestes entitats en defensa de la salut, a través d’activitats, convenis i mecanismes de cooperació institucional. En aquest sentit, l’Ajuntament recorda que prova del seu compromís contra aquesta malaltia són les subvencions que cada any atorga a les organitzacions del tercer sector, entre les quals s’hi troben aquelles dedicades a les persones afectades per diferents malalties.

La declaració aprovada vol fer palès el compromís del Consistori contra el cáncer, que és el principal problema sociosanitari a tot el món i és la segona causa de mort a nivell mundial. Actualment, a Espanya, 1 de cada 2 homes i 1 de cada 3 dones seran diagnosticats de càncer al llarg de la seva vida.

S’estima que aquesta malaltia afecta a 1,5 milions de persones a Espanya i es diagnostiquen al nostre país gairebé 280.000 nous casos cada any. A les Illes Balears, 6.200 casos cada any, 16 persones al dia.